SrpskiСрпскиMagyar
20.11.2018. Уторак

 

 

 

Sistem48


СПОНЗОРИ

APV

KLER

BGA


RHMZ

NSZ


facebook

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

prezentacija

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош


uzkuapv

pannonreg

rfapv

dobrauprava

uzmiracun

baner


19.11.2018.

Удружење Црногораца Србије „Крсташ“ и Црногорско културно просвјетно друштво „Принцеза Ксенија“ из Ловћенца расписују литерарни конкурс на тему: „Црна Гора, вјечни пламен слободе“.

Циљ конкурса је усавршавање писмености, развијање креативности, очување црногорског језика у исељеништву и дубље проучавање вишевековне слободарске историје Црне Горе.

На конкурсу могу учествовати ученици основних и средњих школа са територије Републике Србије. Књижевни рад треба да садржи до две куцане стране (фонт 12, Times New Roman). Радови могу бити прозни или поетски, написани на црногорском језику латиничним или ћириличним писмом.

Радове под шифром, штампане у три примерка, слати поштом или доставити на адресу:
Удружење Црногораца Србије „Крсташ“
За конкурс „Црна Гора, вјечни пламен слободе“
Трг IV Црногорске пролетерске бригаде
24322 Ловћенац

Посебно ковертирати решење шифре и податке о аутору, (име и презиме, разред, школа, адреса, телефон и мејл) и доставити уз три примерка рада.

Рок за доставу радова је 21. децембар 2018. године, а резултати конкурса ће бити објављени 6. јануара 2019. године на сајту Удружења Црногораца Србије „Крсташ“: www.krstas.rs.

Аутори победничких радова, у основношколском и средњошколском узрасту, биће награђени вишедневним путовањем на Цетиње, престоницу Црне Горе.

Сви књижевни радови, који по мишљењу стручног жирија задовоље критеријуме конкурса, ће бити публиковани у посебној монографији, а аутори награђени књигом.

Инфо: krstas.cg@gmail.com, princess.ksenija@gmail.com.13.11.2018.

Претходног викенда у спортској сали ООШ у Малом Иђошу одржане су Дечије спортске игре за децу из Малог Иђоша узраста од 4.-12. година. Постављен је занимљив полигон који су деца савладала уз осмех и на задовољство свих учесника, што уједно и јесте циљ ових игара. Озарена и насмејана лица, борбени и такмичарски дух красио је током викенда ове младе људе.

Победили су сви али су финале које ће бити 15.12.2018. у спортској хали у Фекетићу, заслужили најбољи, а то су:

За категорију 9-10 година
Девојчице: Јелана Правиловић, Халаши Фани, Дорку Рико.
Дечаци: Барањи Мате, Мораз Арлен, Рожа Жомбор.

За категорију 11-12 година
Девојчице: Дорка Оно Ердеи, Индира Новаковић, Чете Маја.
Дечаци: Веролинд Кукачи, Петер Чаба, Фараго Давид.

Све похвале и честитке за ову децу и велика захвалност члановим Карате клуба "Његош" Ловћенац и Кошаркашког клуба "Његош" Ловћенац који су помогли у реализацији игара.

Следећи викенд игре се "селе" у Ловћенац.

Организатор Деијих спортских игара је Спортски савез општине Мали Иђош под покровитељством Општине Мали Иђош и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.09.11.2018.

Сутра почињу II Дечије спортске игре у општини Мали Иђош. Учесници игара биће деца и млади узраста од 4. до 15. година, распоређени по категоријама и узрасту, са прилагођеним полигоном за игру и такмичење. За све учеснике су обезбеђене награде, освежење и слаткиш, а учешће је бесплатно.

Организатор Дечијих спортских игара је Спортски савез општине Мали Иђош под покровитељством Општине Мали Иђош и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Распоред:

  • 10. и 11. новембар - Деца из Малог Иђоша узраста од 4.-12. година, у спортској сали ООШ у Малом Иђошу.
  • 17. и 25. новембар - Деца из Ловћенца узраста од 4.-12. година, у спортској сали ОШ у Ловћенцу.
  • 01. и 02. децембар - Деца из Фекетића узраста од 4.-12. година, у спортској хали у Фекетићу.
  • 09. децембар - Деца из Малог Иђоша, Ловћенца и Фекетића узраста од 12.-15. година, у спортској хали у Фекетићу.
  • 15. децембар - Финале, у спортској хали у Фекетићу.


06.11.2018.

Трећа заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе, којој су председавали премијерка Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић, одржана је 26. октобра у Новом Саду. „Трећа заједничка седница у последење две године наставак је наше континуиране политике окупљања око пројекта од националног значаја.“, изјавио је председник Мировић. Према речима, председнице Брнабић данашња седница потврда је заједничке визије двеју влада и сарадње на пројектима који директно утичу на квалитет живота грађана АП Војводине.

На конференцији за медије најављени су бројни пројекти, између осталих и пројекти из области заштите животне средине. Оно што је важно за општину Мали Иђош јесте најава решања проблема загађености речице Криваје. „Река Криваја ће уз финансијску подршку Покрајинске владе бити очишћена у наредних три до четири године“, поручио Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

Говорећи о пројектима из области екологије, Мировић је истакао да ће наредне године почети реализацију четири пречистача и то у Бачкој Тополи, Малом Иђошу, Србобрану и Темерину. „Приводи се крају пројекат ревитализације Великог бачког канала, један део финансира покрајинска влада, а други део у Врбасу Република Србија преко европских фондова. У наредних 3 до 5 година читаво то подручје биће потпуно ревитализовано, прво Кула и Врбас што је при крају, а затим ће се изградити пречистачи у Бачкој Тополи и Малом Иђошу што ће финансирати Покрајинска влада, док ће за пречистач у Темерину и Срборану свој удео дати Влада Републике Србије. Река Криваја ће уз финансијску подршку Покрајинске владе бити очишћена у наредних три до четири године“, истакао је Мировић након заједничке седнице.

Погледајте изјаве са конференције за медије:
Заједничка седница Владе Републике Србије и Покрајинске владе
Игор Мировић након заједничке седнице Владе Републике Србије и Покрајинске владе
Ана Брнабић након заједничке седнице Владе Републике Србије и Покрајинске владеАрхива >>>