SrpskiСрпскиMagyar
13.12.2017. Среда

 

 

Sistem 48

СПОНЗОРИ

Autonomna Pokrajina Vojvodine
Kancelarija za Lokalni Ekonomski Razvoj
Bethlen Gábor Alap

 

РХМЗ-Републички хидорметеоролошки завод Србије

 

 

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

 

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош

uzkuapv

pannonreg

dobrauprava

uzmiracun

baner


06.12.2017.

Акциони план за преговарање Србије о чланству у Европској унији за поглавље број 23 утврђује обавезу да локалне самоуправе израде и усвоје сопствене Локалне антикорупцијске планове (ЛАП).

Агенција за борбу против корупције израдила је Модел Локалног антикорупцијског плана и исти је доставила локалним самоуправама ради израде и усвајања сопственог Локалног антикорпуцијског плана. Да би се ЛАП усвојио од стране Скупштине општине Мали Иђош, председник општине Мали Иђош образовао је радну групу за израду Нацрта Локалног антикорупцијског плана. У вези са Нацртом Локалног антикорупцијског плана примедбе и сугестије могу се доставити путем е-maila од 7. децембра до 13. децембра 2017. године на следећу е-mail адресу: opstina.maliidos@gmail.com.

Дана 13. децембра 2017. године одржаће се јавни састанак у вези Нацрта са почетком у 12.00 часова у већници број 1. Скупштине општине Мали Иђош.05.12.2017.

У понедељак, 4. децембра, у општини Мали Иђош одржан је састанак поводом положаја Рома у овој општини и модела решавања проблема с којима се ромска популација суочава. Састанак којем су присуствовали председник општине Марко Лазић, члан већа задужен за безбедност и међунационалне односе Зоран Вујиновић, представници удружења Рома Жељко Ковач и Амруш Зорјани и покрајинска посланица Јелена Јовановић, био је прилика да се сагледају могућности активног укључивања представника јавног и цивилног сектора у решавање ромских проблема, будући да до сада није била пракса координираног и континуираног учешће свих актера у егзистенцијалне и друге нагомилане проблеме ромске заједнице у општини Мали Иђош. Спремност представника локалне самоуправе да као значајан корак уведу и укључе ромског кординатора јасан је показатељ намере да се од сада први пут активно ради на системског решавању проблема, дијалогу свих страна, посебно у области образовању Рома.

Покрајинска посланица Јовановић је исказала задовољство због чињенице да општина Мали Иђош заједно са ромском заједницом ради на решавању проблема ромске заједнице истучући значај ромског цивилног сектора који је укључио све три стране ромске заједнице које живе на територији општине Мали Иђош - како домицијелног ромског становништва, тако и Рома који су избегли из Хрватске и Косова. "Пракса показана у општини Мали Иђош је пример и за друге локалне самоуправе, не само у Војводини, будући да суштински суживот у солидарности и бризи једних за друге, јесте и прави пут ка смањењу дискриминације, активном решавању проблема на локалном нивоу, али и директан допринос изградњи друштва којем као Србија тежимо" - истакла је на састанку посланица Јовановић.

sastanak sastanak03.12.2017.

Општинска управа општине Мали Иђош оглашава резултате конкурса стипендирања студената са територије општине Мали Иђош.

2. decembra 2017. године председник општине Мали Иђош је донео Одлуку о стипендирању студената основних, мастер и постдипломских (докторских) студија.

Списак студената који су добили стипендије и Одлука председника општине се може преузети овде:

 23.11.2017.

Република Србија - Аутономна Покрајина Војводина
Општина Мали Иђош
Општинска управа
Број: 013-13/2017-03
Дана: 23.11.2017.г
Мали Иђош, Главна 32,

На основу члана 14. Закона о јединственом бирачком списку („Сл. гласник РС“ бр. 104/2009 и 99/2011) и Одлуке о расписивању избора за чланове Савета Месних заједница Мали Иђош, Фекетић и Ловћенац, заказаних за 17.12.2017. године („Сл. лист општине Мали Иђош“ бр. 34/2017) Општинска управа општине Мали Иђош објављује

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Излаже се на Јавни увид део бирачког списка за територију општине Мали Иђош у згради Општинске управе општине Мали Иђош, улица Главна 32., у Услужном центру општине Мали Иђош електронским путем.

Обавештавају се бирачи са територије општине Мали Иђош да до 02.12.2017. године могу извршити увид у бирачки списак, тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка за територију општине Мали Иђош у Услужном центру општине Мали Иђош, сваког радног дана у времену од 07 -15 часова.

Након закључења јединственог бирачког списка (02.12.2017. године у 24 часа) Захтев за промене у јединственом бирачком списку (упис, брисање, исправке и друго) грађани могу поднети Министарству државне управе и локалне самоуправе, или преко Општинске управе, предајом запосленом на пословима ажурирања бирачког списка (Услужни центар општине Мали Иђош) најкасније 72 сата пре одржавања избора (14.12.2017. године до 24 часа).Архива >>>