SrpskiСрпскиMagyar
23.07.2017. Nedelja

 

 

 

Sistem 48

SPONZORI

Autonomna Pokrajina Vojvodine
Kancelarija za Lokalni Ekonomski Razvoj
Bethlen Gábor Alap

 

RHMZ-Republički hidormeteorološki zavod Srbije 

 

 

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

 

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš 

uzkuapv

pannonreg

dobrauprava

uzmiracun

baner

Aktuelnosti

13.07.2017.

Predsednik opštine Marko Lazić i zamenik predsednika opštine Zoltan Kerekeš obišli su vrtić u Malom Iđošu gde su počeli radovi na uređenju vrtića.

Radove finansira AP Vojvodina u sklopu projekta zamene dotrajale stolarije na objektu škole u Malom Iđošu i zamene stolarije i popravke na objektima predškolskih ustanova u sva tri naselja opštine. Vrednost radova u okviru projekta iznosi preko pet miliona dinara.

radovi radovi radovi10.07.2017.

I ove godine Opština Mali Iđoš je nagradila nosioce diplome "Vuk Karadžić" i učenike generacije jednodnevnim izletom.

Nagrađeni učenici su u pratnji svojih odeljenskih starešina imali priliku da posete Sremske Karlovce, budu gosti Karlovačke gimnazije, gde ih je dočekao direktor gimnazije g-din Radovan Kovačević. Nakon toga, obišli su manastire Hopovo i Vrdnik - Ravanica. Za učenike je bio organizovan ručak u hotelu "Termal" u Vrdniku, kao i popodnevno kupanje na otvorenim bazenima banje Vrdnik. U povratku sa ekskurzije imali su i kratak boravak u Novom Sadu i šetnju kroz Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu.

Organizator i realizator ove nagradne ekskurzije bila je prof. Ksenija Kustudić Đukić, član opštinskog veća. Ekskurzija je ocenjena kao izuzetno uspešna, a deca i nastavnici izrazili su oduševljenje i zadovoljstvo zbog prelepo provedenog dana i ekskurzije koja je, pored zabavnog, imala i edukativni karakter.

vukovci vukovci vukovci03.07.2017.

Angažovanjem predsednika opštine Marka Lazića opština Mali Iđoš je uzeta u razmatranje kao pilot projekat zamene javne rasvete u celoj opštini led rasvetom. S tim u vezi predsednik opštine je održao više sastanaka sa predstavnikom Uebex Led rasvjete Manetom Babićem.

Ako dođe do realizacije ovog pilot projekta javna raveta u celoj opštini, koja broji nešto više od 2500 sijalica, bi bila zamenjena led sijalicama koje donose uštedu od preko 80% u potrošnji električne energije sa garantim rokom od 10 godina. Vredi napomenuti da lokalna samouprava ne bi imala nikakvih troškova u realizaciji ovog pilot projekta.30.06.2017.

U saradnji lokalne samouprave i Atletskog saveza Srbije na stadionu FK "Eđšeg" u Malom Iđošu postavljena je tartan staza za potrebe atletskih disciplina. Tartan staza je dimenzija 25m x 2m.

Ovim gestom opština Mali Iđoš i Atletski savez Srbije žele da podrže našu sugrađanku Adrianu Viladoš i obezbede joj uslove za redovne treninge.

Adriana Viladoš je nosilac državnih rekorda u nekoliko kategorija i postiže zapažene razultate na međunarodnoj sceni u bacanju koplja i bacanju vortexa.

stazaArhiva >>>