SrpskiСрпскиMagyar
24.03.2019. Недеља

 

 

 

Sistem48

JPK


СПОНЗОРИ

APV

KLER

BGA


RHMZ

NSZ


facebook

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

prezentacija

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Посета председника Покрајинске владе и председника Скупштине АП Војводине општини Мали Иђош
18.06.2018.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор посетили су данас општину Мали Иђош, а пре тога и Бачку Тополу, а све у циљу решавања проблема загађености реке Криваје. Испред зграде општине, дочекали су их представници локалне самоуправе на челу са Марком Лазићем, председником општине и Сиђи Иштваном, председником скупштине општине.

Након разговора, обиласка терена и упознавања са актуелном проблематиком и досадашњим радом на изналажењу решења за постојеће проблеме, договорено је да ће се у наредном периоду заједнички радити на њиховом решавању.

Председник Мировић рекао је да је циљ посете био да се на лицу места увере у размере, како је оценио, великог проблема, са којим се мештани тих општина суочавају годинама. "Одлучили смо да у наредних неколико месеци, у сарадњи са локалним самоуправама, припремимо велике пројекте који се односе на изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, за шта грађевинске дозволе већ постоје", рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је током посете Бачкој Топли одржан и састанак са власницима индустријских постројења тог краја, који су међу највећим загађивачима, те додао да је са њима договорено да, уз подршку покрајине, раде на израдњи предпостројења у својим компанијама. "Ово је вишегодишњи посао, који ћемо заједно реализовати, а поред пречистача отпадних вода, односи се и на изградњу канализационе мреже, централних колектора и целокупног чишћења тока реке Криваје", навео је председник Мировић и додао да је реч о стратешком развојном и инфраструктурном пројекту, за чију реализацију очекује подршку и других локалних самоуправа.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор изјавио је да је реч о великом пројекту и подухвату, те додао да очекује да пречистач отпадних вода буде изграђен у наредних неколико година. "Захваљујући одговорној политици коју води Покрајинска влада, у ситуацији смо да можемо да се бавимо решавањем питања заштите животне средине, што је веома значајно", рекао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Извор: vojvodina.gov.rs