SrpskiСрпскиMagyar
22.02.2020. Субота

 

 

 

Sistem48

JPK


СПОНЗОРИ

APV

KLER

BGA


RHMZ

NSZ


facebook

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

prezentacija

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Чланови "Изиде" посетили општину Мали Иђош
03.12.2018.

Поводом Светског дана особа са инвалидитетом, општина Мали Иђош је угостила је кориснике Удружења за заштиту мајке и деце "Изида" из Фекетића.

Децу и младе поздравили су Марко Лазић, председник општине, Золтан Керекеш, заменик председника општине и Иштван Сиђи, председник скупштине општине и разговарали са њима. Са друге стране деца су постављала питања представницима општине, а затим су их поздравили са кратким музичким програмом и уручили им поклоне које су сами направили.

Светски дан особа са инвалидитетом обележава се с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву. Овај дан је повод да се скрене пажња на проблеме с којима се особе с инвалидитетом суочавају, да се укину баријере и отворе врата за инклузивно друштво и развој за све.

Јулијана Пап, председница Удружења, је истакла да многи организују програме за Светски дан особа са инвалидитетом, да посећују неке од њих. Међутим, најрадије долазе у локалну самоуправу како би корисници упознали људе који им помажу и који доносе одлуке које у једном делу утичу на животе свих нас. Зато је важно да посете општину и да се упознају са радом овде.