SrpskiСрпскиMagyar
15.07.2020. Среда

 izbori 2020

 

 

Sistem48

JPK


СПОНЗОРИ

APV

KLER

BGA


RHMZ

NSZ


facebook

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

prezentacija

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Проглашена најбоља фотографија из Србије и Црне Горе на Sony World Photography Awards 2019
11.03.2019.

Ранко Ђуровић из Србије, добитник је Националне награде за Србију и Црну Гору на Sony World Photography Awards 2019. Ђуровићева фотографија „Сестре“ изабрана је као најбоља фотографија у Отвореном такмичењу, коју је снимио фотограф српске или црногорске националности, и који живи у Србији или у Црној Гори.

Награђена фотографија приказује две сестре које гледају кроз прозор, док је за одличан ефекат коришћена контрастна боја. Фотографија је снимљена у селу Иваново у Србији.

Програм Националних награда, као део престижног и признатог такмичења Sony World Photography Awards, демонстрира посвећеност компаније Сони неговању фотографских талената, препознајући рад локалних фотографа и промовишући га на глобалном нивоу.

Као добитника националне награде, компанија Сони наградила је Ранка Ђуровића најновијом дигиталном опремом за снимање. Победничка фотографија биће представљена у оквиру изложбе Sony World Photography Awards 2019 у Лондону од 18. априла до 6. маја и објављена у Књизи награда за 2019. годину.

Основано од стране Светске организације за фотографију, међународно признато Sony World Photography Awards такмичење једно је од најважнијих на глобалном фотографском календару. Ово такмичење сада бележи дванаест година сарадње са главним спонзором – компанијом Сони и састоји се од укупно четири такмичења: Професионалног (најбоља серија радова од 10 фотографија), Отвореног (најбоља појединачна фотографија), Студентског (за академске институције) и Такмичења за младе (за фотографе узраста од 12 до 19 година).

Осим Ђуровића, објављена су имена свих 62 победника у категорији Национална награда, као и имена појединачних победника у 10 категорија у оквиру Отвореног такмичења. Фотографије које су ушле у ужи избор у Професионалном и Студентском такмичењу биће објављене 26. маја, док ће свеукупни победник, као и победници Професионалне категорије бити проглашени 17. априла. За више детаља посетите: www.worldphoto.org