SrpskiСрпскиMagyar
22.02.2020. Субота

 

 

 

Sistem48

JPK


СПОНЗОРИ

APV

KLER

BGA


RHMZ

NSZ


facebook

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

prezentacija

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Недимовић и Радојевић у посети општини Мали Иђош
02.07.2019.

Републички министар и Покрајински секретар за пољопривреду посетили су данас општину Мали Иђош где су разговарали са пољопривредницима и обишли радове на каналу “Кула-Мали Иђош”.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар Вук Радојевић обишли су и пољопривредно газдинство породице Љутица у Ловћенцу.

Мило Љутица до сада није конкурисао за субвенције, а последњих година највише је улагао у узгој живине.

"Тренутно је пун капацитет, бавим се узгојем живине, капацитет ове фарме је око 70 хиљада, ми држимо око 35 до 40 хиљада због услова, јако су хладне зиме, топла су лета и онда смо морали да нађемо неку средину где ће све да буде и даље профитабилно", каже Љутица.

Током посете министар пољопривреде Бранислав Недимовић подсетио је на значај крупних инфраструктурних пројеката у општини Мали Иђош.

"Обилазећи људе на терену и разговарајући са њима ми можемо да припремимо систем подршке пољопривредницима какав треба да буде и какав реално људи траже. Али ја желим једну другу ствар да кажем овде у Малом Иђошу. Овде се гради овај двонаменски канал вредности 4 милиона евра. Улагање у пољопривредну инфраструктуру која омогућава касније наводњавање, улагање у електрификацију поља, то је оно што уствари доноси нашим пољопривредницима да им производња буде јефтиније", каже Недимовић.

Покрајински секретар за пољопривреду, Вук Радојевић, похвалио је домаћина због заокружене пољопривредне производње.

"Ово су заиста прави примери добре праксе, ово пољопривредно газдинство и ја заиста желим да похвалим домаћина и да га позовем да искористи могућности које му стоје на располагању", каже Радојевић.

Недимовић и Радојевић су, у наставку посете општини Мали Иђош, обишли радове на изградњу канала "Кула-Мали Иђош" који ће обезбедити наводњавање за 11, 5 хиљада хектара пољоприведног земљишта.

Извор: rtv.rs