SrpskiСрпскиMagyar
24.10.2021. Nedelja

 izbori 2021

 imunizacija

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Članovi "Izide" posetili opštinu Mali Iđoš
03.12.2018.

Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom, opština Mali Iđoš je ugostila je korisnike Udruženja za zaštitu majke i dece "Izida" iz Feketića.

Decu i mlade pozdravili su Marko Lazić, predsednik opštine, Zoltan Kerekeš, zamenik predsednika opštine i Ištvan Siđi, predsednik skupštine opštine i razgovarali sa njima. Sa druge strane deca su postavljala pitanja predstavnicima opštine, a zatim su ih pozdravili sa kratkim muzičkim programom i uručili im poklone koje su sami napravili.

Svetski dan osoba sa invaliditetom obeležava se s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Ovaj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju, da se ukinu barijere i otvore vrata za inkluzivno društvo i razvoj za sve.

Julijana Pap, predsednica Udruženja, je istakla da mnogi organizuju programe za Svetski dan osoba sa invaliditetom, da posećuju neke od njih. Međutim, najradije dolaze u lokalnu samoupravu kako bi korisnici upoznali ljude koji im pomažu i koji donose odluke koje u jednom delu utiču na živote svih nas. Zato je važno da posete opštinu i da se upoznaju sa radom ovde.