SrpskiСрпскиMagyar
26.09.2021. Nedelja

 izbori 2021

 imunizacija

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Obeležen Dan nezavisnosti Crne Gore
17.05.2019.

Održana je svečana sjednica, a nakon toga u organizaciji Udruženja Crnogoraca Lovćenca održana je i pozorišna predstava „Nasleđe“ u izvođenju amaterskog pozorišta „Luča“ KUD Kruščić.

Lovćenac je 17. maja bio centar crnogorske dijaspore u Srbiji, naime povodom proslave dana nezavisnosti Crne Gore Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji održao je svečanu sjednicu u Lovćencu. Predsjednik Nacionalnog savjeta gospodin Dragoljub Malović istakao je da je Lovćenac zaslužio da se centralna proslava održi baš u njemu, jer je Lovćenac jedino mijesto u Srbiji koje je sačuvalo izvorne običaje, jezik i kulturu zavičaja. Nakon svečane sjednice u organizaciji Udruženja Crnogoraca Lovćenca održana je pozorišna predstava „Nasleđe“ u režiji Dejana Cicmilovića, koju izvodi amatersko pozorište „Luča“ KUD Kruščić u koprodukciji sa Crnogorsko dramsko – recitatorskim društvom. Prije početka predstave prisutni su minutom ćutanja odali počast preminulom glumcu Mihailu Miši Janketiću (81). Nakon završetka predstave ceremonija i proslava je nastavljena u restoranu uz najljepše crnogorske pjesme i stihove pjesnika Ljubiše Vojinovića.

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore Udruženje Crnogoraca Lovćenca u saradnji sa Nacionalnim savjetom crnogorske nacionalne manjine u Srbiji uredili su centar Lovćenca i postavili nove  zastave.

Izvor: mojacrnagora.rs