SrpskiСрпскиMagyar
26.09.2021. Nedelja

 izbori 2021

 imunizacija

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Održana proslava Dana državnosti Crne Gore u Lovćencu
10.07.2019.

U sali doma kulture u Lovćencu održana je proslava 13. jula Dana državnosti Crne Gore u organizaciji Narodnog udruženja „Crna Gora„ i udruženja Crnogoraca Lovćenac.

Publici je prikazan bogat kulturno umjetnički program sa akcentom na očuvanje crnogorskog nacionalnog identiteta. Među brojnim zvanicama diplomatskog kora, kulturnog i društvenog života Crne Gore i Srbije prisutnima se obratio predsjednik Narodnog udruženja „Crna Gora„ gospodin Aleksa Giljen koji je važnost trinaesto julskog ustanka  pokazao i citirajući Francuskog filozofa i književnika Žan Pol Sartra koji je kazao da je „ovo fenomen drugog svjetskog rata i najveći događaj u ljudskoj istoriji poslije Francuske buržoaske revolucije.

„Organizacijom ove proslave u Srbiji, šaljemo poruku da Crnogorci u Srbiji nijesu tuđinci i da Srbija za njih nije tuđinska. Pozivamo Vlade Srbije i Crne Gore  da precizno ispituju svaku odluku koju donose i da razmišljaju dal te odluke mogu narušiti suživot dva naroda kako u Srbiji tako i Crnoj Gori i dovesti do novih tenzija u bilateralnim odnosima dvije zemlje.“ – navodi Giljen

Prisutnima  se obratio i Predsjednik udruženja Crnogoraca Lovćenac gospodin Nikola Muhadinović koji je pozdravio prusutne i zahvalio se tome što je Lovćenac i ovaj put opravdao epitet da je zaista srce Crnogorske dijaspore.

Izvor: mojacrnagora.rs