SrpskiСрпскиMagyar
01.08.2021. Nedelja

 izbori 2021

 imunizacija

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Rezime rada lokalne samouprave 2016 - 2019 godine
26.11.2019.

https://youtu.be/rRjNPdKaoa4

Film namenjen našim sugrđanima iz Feketića, Lovćenca i Malog Iđoša, o značajnim projektima koji su urađeni u prethodne tri godine. Sa sigurnošću možemo reći da smo prešli dobar deo puta koji vodi ka boljem i sigurnijem  životu svakog stanovnika opštine Mali Iđoš. U proteklom periodu ravnomerno se ulagalo i intezivno radilo na razvoju komunalne, putne i sportske infrastrukture, kao i na obnovi školskih, zdravstevnih i kulturnih objekata.

Zahvaljujući dobro isplaniranom budžetu, ali i dobroj saradnji sa višim nivoima vlasti lokalna samourpava je u proteklom periodu uložila značajna sredstva u okviru saobraćajne i komunalne infrastrukture. Na kružnom toku koji se nalazi na ulazu sa autoputa u opštinu postavljena je rasveta, sredstva u iznosu od 5,5 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada.

Iz Pokrajinskog budžeta izdvojena su sredstva za radove na platou ispred Doma kulture u Malom Iđošu. U proteklom periodu radilo se na asfaltiranju i rekonstrukciji ulica u sva tri naseljena mesta, a u ove svrhe uloženo je 38,8 miliona dinara, dok je za saniranje udarnih rupa u svim mestima uloženo 3 miliona dinara.

Za izgradnju bunara za snadbevanje vodovodne mreže u Feketiću i Lovćencu utrošena su sredstva u iznosu od 16 miliona dinara.

Kroz ugovor o JPP urađena je gasifikacija svih javnih institucija, kao i svih školskih i zdravstvenih objekata, te zgrada policije. Za revitalizaciju parka u Lovćencu lokalna samouprava je uložila sredstva u iznosu od 3,6 miliona dinara.

Projekat izgradnje vodovodnog kanala Kula - Mali Iđoš sa jezerom Potok u Lovćencu vredan je 3 miliona evra, a finansira se iz Abu Dabi fonda.

Izgradnja prečistača otpadnih voda svakako je najznačajniji i najzahtevniji projekat u opštini Mali Iđoš ikada. U prostorijama Uprave za kapitalna ulaganja predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Kovačević potpisali su 19. juna 2019. godine ugovor o prenosu sredstava za finansiranje projekta pod nazivom Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine Mali Iđoš. Investiciju vrednu čak 479 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

https://youtu.be/rRjNPdKaoa4