SrpskiСрпскиMagyar
01.08.2021. Nedelja

 izbori 2021

 imunizacija

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Svečano obeležen Dan opštine Mali Iđoš
26.11.2019.

Povodom 60 godina od osnivanja i 75 godina od oslobođenja, opština Mali Iđoš je 26. novembra u Domu kulture u Feketiću imala svečanost obeležavajući ove značajne datume. Ugledne zvanice iz regiona, istaknute privrednike, političke predstavnike pokrajine i republike, crkvene velikodostojnike svih konfesija sa ovog područja, prijatelje iz bratskih gradova regiona, Crne Gore, Mađarske pozdravio je Marko Lazić, predsednik opštine.

Kroz video bim gostima i domaćinima bio je predstavljen razvoj i uspesi opštine za samo tri i po godine. Film je započeo slikom kružnog toka kod Feketića koji je adekvatno osvetljen za šta je uloženo 5,5 miliona dinara, sledila su druga ulaganja, samo za asfaltiranje ulica u mestima opštine - 38 miliona dinara, u renoviranje Doma zdravlja 45 miliona dinara, radilo se na renoviranju škola, predškolskih ustanova, ali kruna svega je prečistač otpadnih voda koji je vredan oko 478 miliona dinara, koja će biti obezbeđena uz pomoć Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

„Za nas i za poboljšanje kvaliteta života građana je najvažnija investicija prečistač otpadnih voda, rešavanje kanalizacije i nije malo za jednu opštinu kao što je naša, a kada je reč o ulaganju radi se o cifri od preko 10 miliona evra. Nisam nezadovoljan, ali ja sam borac i ubuduće istrajaću i na više. Imamo još problema, to je zagađena Krivaja i nedovršena komasacija, a u planu imamo da završimo industrijsku zonu i već znamo dva zainteresovana investitora.“ rekao je Marko Lazić.